Home
Info
Vaste lage prijs
Actueel
Contact

 

 Nieuw in het assortiment:

 

 

Roberto Lucarelli - "Bianchello del Metauro"

De bianchello druiven van deze wijn zijn genoemd naar de rivier waarlangs ze groeien, de Metauro. De geschiedenis van gaat ver terug in de tijd. Tacito, een geschiedschrijver uit de eerste eeuw na Christus, geloofde dat deze wijn de veroorzaker was van de nederlaag die het Asdrubale leger lijdde op de Romeinen. Volgens zijn zeggen hadden de Romeinen onder leiding van Gaio Claudio Nerone teveel wijn gedronken, waarmee ze de overwinning wisten te behalen.

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "La Ripe Bianchello"

Deze wijn wordt gemaakt van druiven van 20 jaar oude stokken, die met de hand worden geoogst rond eind september. Opvoeding vindt plaats op RVS tanks voor een periode van 6 maanden, waarna nog een periode van rijping plaatsvindt van 2 maanden op fles.

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "Collemare"

De wijn is genoemd naar de wijngaard die op de heuvel Collemare ligt. En zoals de naam al doet vermoeden, uitkijkt op de Adriatische Zee. Een blend van een duo druiven dat je zelden samen aantreft in een fles: chardonnay en sauvignon blanc druiven van 15 jaar oude stokken. De druiven worden half augustus met de hand geplukt, waarna vergisting plaatsvindt in RVS tanks en deels in grote houten vaten. Daarna volgt een rijpingsperiode van 6 maanden en een flesrijping van nog eens 2 maanden.

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - Spumante Brut "Esther" 

De druiven voor deze spumante worden begin augustus met de hand geplukt en komen van de wijngaard in Ripalta, Cartoceo. In het gebiedje van ca. 2 ha, staan 5000 stokken aangeplant op een bodem van tufsteen en kiezels. Na de oogst worden de druiven korte tijd koel vergist. De spumante wordt gemaakt volgens de Charmat Methode gedurende een periode van 3 maanden, gevolgd door verdere opvoeding op fles van 2 maanden. Roberto Lucarelli heeft deze wijn opgedragen aan zijn grote liefde: zijn Nederlandse vrouw Esther. Zoals Robert het zelf zegt: "Deze wijn reflecteert alle mooie karakteristieken van mijn vrouw: ze is levendig en sprankelend".

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "Goccione"

Goccione wordt gemaakt van handgeplukte Sangiovese dal cannello lungo druiven. De wijn wordt 18-24 maanden opgevoed op eikenhout, gevolgd door een flesrijping van nog eens 12 maanden. De wijn is intens robijnrood van kleur en complex van structuur.

 

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "La Ripe Marche Rosato"

Op één van de wijngaarden word de La Ripe Rosato geproduceerd. De druiven worden met de hand geplukt in de eerste 10 dagen van oktober. Een zachte, frisse en levendige wijn die zowel vlees als visgerechten goed kan begeleiden. Zeer makkelijk los drinkbaar of als aperitief. 

 

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "La Ripe Sangiovese" 

De wijn wordt gemaakt van handgeplukte druiven van 20-25 jaar oude stokken. De oogst vindt plaats in meerdere rondgangen door de wijngaard in de eerste helft van oktober. Opvoeding geschiedt op eikenhouten vaten van 30 hl. gedurende een periode van 14 maanden, gevolgd door een flesrijping van 6 maanden. De wijn is robijnrood van kleur. Een jonge, toegankelijke wijn waar iedereen plezier aan beleeft!

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "Orticaia"

Door de noord-oostelijke expositie van de ranken, krijgen de sauvignon blanc druiven in de heuvels van de Marche wat minder zon dan andere rassen. Hierdoor ontstaan wat meer vegetale aroma's, zoals brandnetel. De naam "Orticaia" wat in het Italiaans brandnetel betekent komt dan ook niet uit de lucht vallen. De wijn is lichtgeel van kleur met groene reflectie met de aangemame aroma's van kamerfoelie en salie. Elegante wijn met een aangename zachte afdronk.

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "Rocho"

De bianchello druiven van deze 50 jaar oude stokken, worden met de hand geplukt, meestal rond de eerste 10 dagen van oktober. Opvoeding geschiedt voor 70% op RVS en 30% in grote houten vaten gedurende een jaar op sur lies. Daarna volgt nog verdere rijping op fles van 12 maanden. Deze strogele wijn gemaakt van 100% bianchello druiven heeft een prachtige en bijzondere geur van witte perzik en brem bloemen. 

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "Rosso Marche"

Deze jonge wijn is gemaakt van 100% sangiovese druiven, afkomstig van 5 jaar "jonge" stokken. De aanplant bevindt zich in Cartoceto op ca. 300 meter hoogte met een zuid-oost expositie. Vinificatie heeft plaatsgevonden in RVS vaten, met 8 dagen schilcontact. Opvoeding: 10 maanden RVS, gevolgd door 2 maanden fles. 

 

 

 

 

 

 

Roberto Lucarelli - "Villa Piana"

De druiven voor deze Verdicchio dei Castelli di Jesi komen van de heuvels in het plaatje Apiro, in De Marken. Het microklimaatje wordt aangeduid als "classico", wat inhoudt dat het behoort tot een van de oudste gebieden waar deze wijn vandaan mag komen.  Een echte Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico D.O.C.! Karakteristiek voor deze wijn is de bleekgele kleur met groene reflecties. Elegant en delicaat met naast de geur van verse bloemen, fruitaroma's van appel en perzik. De wijn is vol van smaak, maar tegelijk fris en fruitig met een licht bittertje in de afdronk.

 

 

 

 

Slijterij Alkmaar Centrum - Laat 129, 1811 ED Alkmaar
Slijterij Huiswaard - Muiderwaard 414, 1824 XT Alkmaar
Slijterij De Mare - Europaboulevard 59-61, 1825 RB Alkmaar
Copyright 2017 - De Slijterij van Alkmaar